Dakkapeltarief.nl

Vergelijk hier de kosten van dakkapellen in uw regio

Plaatsing

Het plaatsen van een dakkapel op uw woning, gebeurd volgens verschillende stappen. In veel gevallen is het mogelijk een dakkapel binnen één dag op uw dak te laten plaatsen.

 • Stap 1: een daksparing maken
  Om een dakkapel op uw dak te kunnen plaatsen, moet eerst een daksparing gemaakt worden (een ‘gat’ in uw dak ter grote van de dakkapel). Eerst worden een aantal dakpannen van uw dak verwijderd. Vervolgens kan de daksparing uitgezaagd worden.
  Tip: Kiest u de breedte van uw dakkapel zo dat deze aansluit op de breedte van uw dakpannen, dan kan de dakkapelspecialist de dakpannen goed aansluiten op de zijwanden van uw dakkapel.
 • Stap 2: het plaatsen van een draagconstructie
  Om ervoor te zorgen dat uw dakkapel stevig op uw dak kan worden geplaatst, wordt een draagconstructie gemaakt. Deze bestaat uit diverse balken die het gewicht van uw dakkapel kunnen dragen.
 • Stap 3: afwerking van de buitenzijde
  Nadat de basis voor het plaatsen van de dakkapel is gelegd, wordt begonnen aan de afwerking van de buitenzijde. Eerst worden de zijwanden geplaatst. Het kozijn wordt aan de zijwanden bevestigd. Ook de stijlen, de dakbalklaag, het dakbeschot, de zijwanden en de dakliggers worden aangebracht. Tijdens de afwerking van de buitenzijde van de dakkapel, wordt ook het isolatiemateriaal aangebracht.
  De dakbedekking wordt gelegd. Hierna kunnen de oude, nog ontbrekende dakpannen van uw woning herplaatst worden.
  Tot slot zorgt de dakkapelspecialist ervoor dat de buitenkant er mooi uit komt te zien en dat uw dakkapel wind- en waterdicht is.
 • Stap 4: afwerking binnenzijde
  De isolatie aan de binnenzijde van de dakkapel wordt afgewerkt. Ook zorgt de dakkapelspecialist dat er geen luchtlekken in uw dakkapel zitten, en dat vochtinsluiting wordt voorkomen. Indien gewenst wordt een ventilatierooster geplaatst. Ook het laten plaatsen van (elektrische) rolluiken, een insectenhor, enzovoort, is mogelijk.
 • Stap 5: schoonmaken
  Enkele dakkapelspecialisten bieden als extra service het schoonmaken van de zojuist geplaatste dakkapel.