Dakkapeltarief.nl

Vergelijk hier de kosten van dakkapellen in uw regio

Materialen
Bij de meeste dakkapelspecialisten, kunt u kiezen uit houten of kunststof dakkapellen. Soms is ook een combinatie hiervan mogelijk.

Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapellen bieden veel keuze in afwerking. Ze zijn leverbaar in bijna alle kleuren en motieven. Vaak wordt voor een kunststof dakkapel gekozen, omdat deze onderhoudsarm is en een levenlang meegaat.

Een nadeel van een kunststof dakkapel, is dat u vastzit aan de kleur die u bij plaatsing heeft gekozen. Kunstsof dakkapellen zijn namelijk moeilijk te verven. Verder zijn beschadigingen aan deze dakkapellen moeilijk te repareren.

Tip: Heeft u de voorkeur voor een kunststof dakkapel, maar vind u een houten mooier? Kies dan voor kunststof met een houtmotief.
Houten dakkapel
Vaak is de belangrijkst reden om voor een houten dakkapel te kiezen het uiterlijk. Houten dakkapellen geven een authentieke uitstraling en verhogen de waarde van uw woning. Een houten dakkapel kan regelmatig geverfd worden, mocht u een andere kleur willen. Bij juist onderhoud gaat ook een houten dakkapellen een levenlang mee.  Doordat hout makkelijk te bewerken is, leent dit materiaal zich uitstekend voor goedkoop maatwerk.

Een nadeel van een houten dakkapel, is dat deze relatief veel onderhoud nodig heeft. Hout kan gaan werken, waardoor naden kunnen ontstaan. Sluit- en hangwerk moet dan eventueel bijgesteld worden.